top of page

The Yoga Path

Wanneer het over Yoga gaat denken de meeste mensen meteen aan het fysiek beoefenen van verschillende houdingen en bewegingen die het lichaam strechen en de stress verlagen. Dit is één aspect van de yoga filosofie en bovendien is dit maar een erg klein deel wat relatief recent is in ontwikkelingen. Fysiek Yoga beoefenen is oorspronkelijk uitgevonden om het echte 'Yoga' werk te vergemakkelijken, in die zin: 'het inzicht en compleet meesteren van de mind.'

Daadwerkelijk betekent Yoga dus : de wetenschap van de mind en zoals de 2e Yoga Sùtra verduidelijkt: "Yoga Citta Vrtti Nirodhah": Het beheersen en controleren van de modificaties van de mind is Yoga.

All about the Yoga Path

Met alle indrukken en invloeden van buitenaf zijn de meeste mensen de connectie kwijtgeraakt met 'all that is' en daarmee ook met zichzelf. Het vraagt discipline en werk om de verloren gifts, die ons geboorterecht zijn, weer terug te vinden en aan te voelen wat het is om in het 'hier en nu' te leven. Wanneer we een blijvende connectie kunnen behouden, begeef je u op het pad van verlichting, kracht en een enorm krachtig gevoel van innerlijke rust en vertrouwen. Yoga biedt de mogelijkheid deze verbinding te ervaren.

Yoga vind zijn oorsprong uit het oude India en hoewel yoga gehuld is in mysterie, is er bewijs dat erop wijst dat de yogatraditie al minstens 5000 jaar bestaat, sinds de opkomst van de beschaving. De methoden en doelstellingen van yoga zijn universeel en zijn bovendien afhankelijk van de persoon en niet van een bepaalde achtergrond, cultuur, geloof of Godheid. Yoga is een allesomvattende levenswetenschap. 

Yoga is het oudste systeem van persoonlijke ontwikkeling in de wereld, en het omvat zowel lichaam als geest als ziel. Yoga is een samenspel van het bewustzijn van het individu en het algemene bewustzijn. Ik deel graag mijn ervaring en kennis met wat de mens nodig heeft om in harmonie te kunnen leven met zichzelf en met zijn omgeving. Rekening houdend met de relatie tussen body, mind en Soul zijn er unieke methodes om de balans te behouden - een methode die een fysieke gezondheid combineert met de Ademhalingstechnieken en Meditatietechnieken, die garant staan voor de gemoedsrust en zelfs veel dieper effect hebben op het energetisch lichaam.

Als Energetisch werker en Bakti Yogi vind ik het van belang om dieper te werken met ieder zijn pure essentie en 'Inner Divine'. Ik vertrek vanuit het energetisch systeem als centraal punt om effectief, efficiënt en snel resultaten te boeken naar de Hoogste versie van zichzelf.

Naast de schoonheid van de natuur met zijn Natuurwetten en elementen werk ik actief met de Prana, Chi, Qi, Kundalini, Lifeforce, of levensenergie via de verschillende Meridianen en zijn Chakra-points, die zich bevinden in ons energetisch lichaam.

Elke Yoga sessie wordt persoonlijk afgestemd volgens het individu of de groep (voor bedrijven en events) en kan verschillende types en levels van Yoga omvatten volgens de 8 Limbs van Patanjali waar aandacht gegeven wordt aan de verschillende aspecten naar een gezond en gelukkig leven volgens: Yamas, Niyamas, Asanas (as. Poweryoga, Hatha, Vinyasa, Yin,...) Pranayama (breathwork), Pratyhara, Dharana (Concentratie), Dhyana (Meditatie in verschillende vormen), Kundalini, ... tot de ultieme staat van Samadhi 'Enligtment'.

Standaard omvat een 1:1 privé yoga sessie bij BY N'JOI - 90': Een korte recap, Pranayama (breathwork) Asanas (houdingen) en Shavasana (meditatie) waarmee afgesloten wordt. Doch kan het zijn dat er een volledige sessie gewerkt wordt op diepere meditatie in bepaalde vormen, Deep Dive Insights, Pranayama,... omdat dit net hetgeen is wat je nodig hebt op die moment om de beste resultaten te boeken naar de connectie met je Hogere zelf en Inner Power. 

Bekijk mijn services voor meer informatie.

bottom of page